Blog

Der er noget galt med hjemmesider

4/10

Jeg har den her snigende, vedvarende frustration over kvaliteten af hjemmesider jeg støder på. Der er så mange sider som er utroligt dårlige, ofte så ringe at de ikke fungerer i praksis. Hvorfor er kvaliteten så pinligt lav?

Browser­understøttelse bliver enklere for web projektledere og kunder

31/5

Css og Html udvikler sig med en hastighed, som vi ikke har set før. Det kan være lidt af et puslespil at holde øje med, hvilke features der har bred nok understøttelse til at være brugbare.

Hvordan får vi reduceret det puslespil til noget som er enkelt for projektledere og kunder? Det bliver nemmere med Baseline.

Om Tailwind og Css

23/3

Tailwind virker til virkelig at dele vandene i frontend kredse. Jeg bruger det ikke, og er helst fri.

Simpler responsive images in Umbraco

15/9

Creating responsive images with the right sizes and image formats is complicated and takes too much time.

This is my approach for creating a quick and simple configuration of images that automates most of the hard work and makes responsive images easier to implement in Umbraco.

Skær væk og gør mindre

30/8

Vi elsker at bygge til og bygge nyt. Men de forbedringer som kan findes i at skære væk er vi blinde for.

Kan det betale sig at klimaoptimere dit website?

20/6

For nylig blev jeg spurgt om det var værd at bruge tid på at optimere et website til at have en lavere klimabelastning. Skal du lave en ny side, er der her 3 gode grunde til at tænke klimaoptimering ind.

5 principper for brugernes privatliv

11/3

Jeg synes det er vigtigt at lave websites der respekterer brugernes privatliv. Jeg følger selv disse fem principper for de sites jeg laver.

Længe leve vedligehold

14/2

Der er ikke noget federe end en skinnende ny dingenot. En ny telefon, en ny bil, et funklende nyt website med alle de nyeste og trendy buzzwords. Men vedligehold — det er tungt. Det lugter af støv og kedsomhed. Men det er vigtigt.

3 Google Analytics alternativer med fokus på privatliv

27/1

Det Østrigske datatilsyn har dømt Google Analytics ude pga. GDPR lovgivningen.

Uanset hvordan danske myndigheder forholder sig til det, er det tid til at du skrotter Google Analytics på din side. Se her hvorfor og hvad alternativerne er.

Verdens største maskine

31/12

Hvad har din hjemmeside med klimaet at gøre? Det kan være svært at forstå hvad det egentlig er der får internettet til at fungere. Man taler om "skyen" som et uhåndgribeligt, nærmest magisk sted: Deroppe, et eller andet sted, ligger alle dine familiebilleder og svæver.

Følg mit nyhedsbrev

Jeg skriver om hjemmesider og internettet fra en humanistisk vinkel. Blandt andet interesserer jeg mig for web og klima og andre etiske emner.

Tak for din tilmelding.

Du får en mail lige om et øjeblik. Du skal klikke på et link der for at bekræfte din tilmelding.